понеделник, 23 февруари 2009 г.

СМОЛЯНСКИ МАРУДНИЦИ

Съставки:

* 2 яйца
* 1 кофичка кисело мляко
* 1/2 ч.л. сода бикарбонат
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. захар




Приготвяне:

Разбиват се яйцата със солта и захарта. Прибавя се содата в половинката мляко. Смесват се. Другата половинка от млякото се разбива на айрян, почти се напълва кофичката. Смесват се и започва да се добавя брашното. Сместта трябва да стане малко по-гъста от тази на палачинките. Гъстичка бозичка. Пекат се на тифлонов тиган или сач от двете страни. След като се изпекат в тигана се разтопява пакетчето масло и леко се запържва. Всяка яка от марудниците се потапя само от едната страна и се нареждат в чиния. Само последната се топи и от двете страни.Приятен апетит и да ви е вкусно

0 коментара:

Публикуване на коментар