понеделник, 23 февруари 2009 г.

Супа от картофи с целина

Съставки:

2 глави лук
малка глава целина
листа целина
7-8 картофа
кубче зеленчуков бульон
сол
черен пипер
олио
за застройка:
1 яйце
3 с. л. кисело мляко




Приготвяне:

Задушавате ситно нарязаните лук и целина в олио и малко вода. Добавяте нарязаните на малки кубчета картофи и заливате с 1 1/2 гореща вода. Слагате кубчето зеленчуков бульон и оставяте да ври на слаб огън до готовност. Сваляте от огъня е подправяте с черен пипер, сол и нарязани на сетно листа целина. Като се поохлади застройвате с разбитото яйце и киселото мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар