понеделник, 23 февруари 2009 г.

Крем супа от ябълки и целина

Съставки:

25 гр масло
1 глава целина, обелена и накълцана
3 ябълки, обелени, изчистени и накълцани
1 л пилешки или зеленчуков бульон
2 с.л. ябълки на парченца
сол и черен пипер
лют червен пипер
сладък червен пипер




Приготвяне:

Сгорещявате маслото и леко запържвате ябълките и целината за около 5 минути. Изливате вътре бульона и лютия червен пипер и оставяте да заври. На по-ниска температура оставяте да къкри за около 25 минути, докато ябълките и целината омекнат напълно.
Пасирате, прекарвате през сито. Внимателно загрявате и овкусявате със сол и черен пипер. Всяка порция гарнирате с малко ябълки на парченца и червения пипер.

0 коментара:

Публикуване на коментар