Съставки:
* 750 г домати
* 2 супени лъжици брашно
* 3 супени лъжици растително масло
* 25 г краве масло
* 1 чаена чаша натрошено сирене
* 1 чаена лъжичка червен пипер
* сол
* черен пипер
Приготвяне:
Доматите се нарязват, посоляват се леко и се варят без вода на слаб огън, докато омекнат, а след това се претриват през гевгир, цедка или сито. Брашното се запържва леко в растителното масло, разбърква се с червения пипер и се разрежда с 4 чаени чаши гореща вода. Прибавят се претритите домати. Супата се вари 10 минути и се отстранява от огъня, разбърква се с натрошеното или настъргано сирене и се подправя с маслото, черен пипер и сол на вкус.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар