понеделник, 23 февруари 2009 г.

Домашен дюнер

Съставки:

За тестото:

* 1/2 мая
* 1 ч.л. сол
* 1ч.л.захар
* 200 мл. вода
* брашно, колкото поеме за меко тесто


За плънката:

* 0,400 гр. телешко месо /накълцано надребно/
* 2 глави лук
* черен пипер


За соса:

* 1 пакет майонеза
* 4-5 с.л.кисело мляко
* 4-5 скилидки чесън /намачкани/




Приготвяне:

Месото с малко олио се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука за да поомекне и той. А най-накрая се добавя черния пипер. Тестото се омесва, като после от него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат. В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с.л. от соса. Прегъват се като палачинки.

1 коментара:

Анонимен каза...

Тази рецепта е много хубава.

Публикуване на коментар