вторник, 24 февруари 2009 г.

Картофеният пай на йони

Съставки:

1 кг картофи
200 гр бекон
100 гр стерилизирани гъби
2 яйца
100 гр сирене
50 гр кашкавал
1 глава лук
чубрица
сол




Приготвяне:

Катофите ги обелваме и сваряваме в подсолена вода, след което ги изцеждаме и намачкваме с вилица. В дълбок тиган запържваме бекона нарязан на дребно, лука, гъбите и подправките. Така се поизпържат за 5 минути. В тавичка намазана с мазнина изсипваме картофите като блат, след което разпределяме плънката равномерно навсякаде и заливаме със сместа от разбърканите яйца и сирене. Най-отгоре настъргваме кашнавал. Така оформиният пай го изпичаме в умерена фурна до леко зачервяване. Разрязваме на порции и сервираме.

0 коментара:

Публикуване на коментар