Съставки:
* картофи 500-600 гр
* 300гр сирене
* кашкавал 200 гр
* копър
* черен пипер
* сол
* бешамелов сос (брашно,масло,прясно мляко)
Приготвяне:
Сваряваме картофите. След като поистинат ги обелваме и настъргваме на по-едро ренде. Натрошаваме сиренето, прибавяме копъра, черния пипер и солта. Объркваме внимателно, без да смачкаме сместа, за да остане бухнала. Изсипваме половината от нея в подходяща правоъгълна тавичка и изсипваме 1/2 от бешамеловия сос (който всяка домакиня знае, как се приготвя). Изсипваме и другата половина отгоре, но без да притискаме и разсипваме останалия бешамелов сос. Поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар