Съставки:
1 кг кайма
2 филий сух хляб
2 глави лук
2 червени чушки
2 яйца
1 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп
сол и пипер
прясно мляко
сладък червен пипер
Приготвяне:
Накисвате хляба в млякото. Лукът и чушките нарязвате наситно. Изтискания от млякото хляб, лук и чушките, смесвате със суровите яйца, горчицата и кетчупа. Прибавяте каймата и подправяте.
От тестото оформяте малки топчета и поставяте върху тавичка покрита с хартия за печене (може и фолио). Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Последните минути е добре температурата да е максималната възможна. От това количество тесто излизат около 50 кюфтенца.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар