вторник, 24 февруари 2009 г.

Картофени рулца с колбас и сос

Съставки:

* 600г. картофи
* 2 яйца /сварени/
* 1 с.л. масло
* 1-2 глави лук /нарязан на ситно/
* 45 г. галета
* сол
* магданоз /на ситно/
* някакъ колбас /също нарязан на ситно/


Продукти за соса:

* 75 г майонеза
* 1 с.л. доматено пюре /може и 2л/
* 1/4 глава лук
* магданоз
* олио




Приготвяне:

Картофите се сваряват и след това се пасирват. Към тях се прибавя 1 яйце и сол. От сместа се оформят кръгли питки, в средата на които се слага плънка от колбаса, задушения лук, яйцата нарязани на ситно и магданоз. Оформят се малки рулца, поталят се в галета /брашно/ и се изпържват.
Доматеното пюре се позапържва и се оставя да изстине. Смесва се с майонезата, прибавя се лука - предварително задушен и охладен. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Поставят се рулцата в чиния за сервиране и се поливат със соса.

0 коментара:

Публикуване на коментар