вторник, 24 февруари 2009 г.

Кашкавал в бирена паста

Съставки:

350 г кашкавал
1 ч.ч. растително масло
2 яйца
3 с.л. брашно
1 ч.ч. бира
1/2 връзка магданоз
черен пипер
горчица и сол па вкус




Приготвяне:

Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на правоъгълни парчета с дължина 7 см и широчина 2 см, които се поръсват с черен пипер. От бирата, брашното, солта, горчицата и разбитите жълтъци се приготвя кашообразна маса, която се размесва при леко разбъркване с разбитите на сняг белтъци. Парчетата от кашкавала се потопяват в яйчената смес и се изпържват в сгорещеното растително масло. След тях в същата мазнина се изпържват леко клончета с листа от магданоза, като се внимава да се запази зеленият им цвят. Изпържените панирани парчета кашкавал се подреждат в плато във форма на пирамида, на върха на която се поставя изпърженият магданоз, а в основата й - пържени картофи, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар