вторник, 24 февруари 2009 г.

Кашкавалено руло

Съставки:

50 гр масло
50 гр брашно
250 мл прясно мляко
200 гр кашкавал
4 жълтъка
сол
пипер
индийско орехче
4 белтъка
2 червени чушки
2 връзки пресен лук
300 гр сирене крема (или друго подобно меко и много маслено)
лют червен пипер




Приготвяне:

За тестото:
Слагате парченцата масло в една тенджара, добавяте брашното и запържвате до златисто. Разреждате с млякото и оставяте да заври съвсем за кратко. След това прибавяте и разтопявате 150 гр кашкавал.
Добавяте и жълтъците (към леко идстиналата смес, иначе става бъркани яица) и подправяте със сол, пипер, индийско орехче.
Белтъците разбивате на сняг и ги прибавяте към сместа. Тестото разстилате на равен пласт върху покрита с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-тина минути.

За пълнежа:
Изчиствате и измивате чушките и ги нарязвате на дребно. Същото правите и с лукът. Смесвате ги със сиренето крема, като окусявате със сол, пипер и лютивия червен пипер.
Готовия блат се разполовява и се намазва със сиренето и се навива с помощта на хартията за печене на руло. Рулата може да намажете с останалата смес и да запечете съвсем леко. Рулата се поднасят нарязани на шайби, като е добре да ги нарежете след като са изстинали, за да не рискувате да се разпаднат.

0 коментара:

Публикуване на коментар