Съставки:
* 1 глава кромид лук
* 2-3 малки тиквички
* 3-4 моркова
* 3 червени чушки
* шепа сушени гъби най-добре манатарки или 7-8 средно големи пресни култивирани гъби
* колбас по желание
* 100-200гр сирене
* 2 яйца
* 1 пакет готови кори
* масло
* олио
* сол, къри, кимьон
* Могат да се добавят и половин ситно нарязана ябълка и малко ядки, кашу за предпочитане.
Приготвяне:
Лукът се запържва в олио, прибавят се ситно нарязаните моркови и чушки. Пържат се 2-3 минути, слагат се нарязаните на кубчета тиквички и гъби. Пържат се още до омекването им. Колбасът се слага преди отстраняването на тигана от огъня или малко преди това, ако има по-голямо съдържание на мазними като бекона или пушените гърди. След като сместа поизстине се прибавят ябълката, ядките, настърганото сирене, подправките и едното яйце и единият белтък. Сместа се бърка до получаването на хомогенна смес.
Приготвя се смес от разтопено масло и олио с която се слепват три листа от готовите кори, предварително разрязани на половина. Върху тях се поставя част от плънката и се навиват на руло с диаметър около 3см. Нареждат се в намазнена тава и отгоре се намазват с разбития жълтък. Пекът се на 180-200С за 20минути или до придобиване на златиста коричка.
След изпичането се нарязват на ивици от по 6см и се сервират топли или студени, като могат да се гарнират със различни сосове.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар