вторник, 24 февруари 2009 г.

Рулца от фурми в бекон

Съставки:

200 гр фурми, изсушени, без костилки
250 гр бекон
1 пак сирене крема
125 гр сметана
малко лимонен сок
1/2 връзка пресен лук
1 с.л. масло
2 портокала




Приготвяне:

Лукът нарязвате съвсем на дребно, добавяте кремата и сметаната и разбърквате. Слагате и мъничко лимонов сок.
Фурмите внимателно се напълват със сместа, увивате в бекона и с помощта на клечка за зъби фиксирате всичко. Пакетчетата се притискат леко за да придобият по-плоска форма.
Изпържвате в загрятото масло за около 10 минути, като внимавате да е "златисто" от всички страни.
Портокалите ще ви служат за поставка, като отрязвате леко от към горната част, за да може плодът да стои изправен и набождате вече готовите вкуснотиики върхи него.

0 коментара:

Публикуване на коментар