вторник, 24 февруари 2009 г.

Лазанята на Цура

Съставки:

ПРОДУКТИ

* 1 пакет кори за баница "Бела"
* 1/2 кг. кайма
* 1 морков
* 1 гл. лук /малка/
* 1 чушка
* 2-3 с.л. домат консерва
* чубрица, мерудия, джоджен, девисил, черен пипер, сол


ЗА ЗАЛИВКА:

* 2 яйца
* 200 мл. газирана вода
* кашкавал




Приготвяне:

Запържваме продуктите и каймата като за мусака. Подправяме с подправките. Разделяме корите на три части. Редим първата част от корите като ги мажем със сос пуснат от запръжката. При свършване на корите сипваме полвината от запържената смес. Редим втората част кори,като свърши и тя слагаме и другата смес. От горе покриваме с последните кори. Разбиваме си заливката, заливаме и печем на 200-220 градуса. Преди да извадим лазанята, настъргваме кашкавал и печем до златисто. Приятен апетит!:)

0 коментара:

Публикуване на коментар