вторник, 24 февруари 2009 г.

Леберкез с картофи

Съставки:

250 г леберкез
500 г картофи
75 г мазнина
2 глави кромид лук
50 г кашкавал
3 червени пиперки (печени или мариновани)
2 стерилизирани краставички
черен пипер и сол на вкус




Приготвяне:

Картофите се сваряват в леко подсолена вода, обелват се, охлаждат се и се нарязват на дребни кубчета. Прибавя се ситно нарязаният лук. Поставят се в предварително сгорещената мазнина и се пържат до златисто оцветяване. Прибавя се и леберкезът, нарязан на кубчета. Сместа се разбърква няколко пъти, отстранява се от огъня, подправя се с черен пипер и сол на вкус и се поръсва с настъргания кашкавал. Приготвеното Предястие се поднася с парче от пиперките и спирала от краставичките.

0 коментара:

Публикуване на коментар