Съставки:
* 1 к. ч. грис
* 1 с. л. доматено пюре
* 1 к. ч. зехтин / растително масло
* 2 непълни ч. ч. вода
* сол и лимонов сок или оцет на вкус
* 10—15 маслинки
* 1 яйце
* магданозени листа
Приготвяне:
В подсолена вряща вода се сипва на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът, а след това се прибавя размитото с малко вода доматено пюре. Сместа се вари 4—5 минути, след което се охлажда. Постепенно и при непрекъснато разбъркване се прибавят растителното масло и лимоновият сок (или оцетът). Приготвеният хайвер се поставя в подходящ съд и се украсява с маслинките, резенчета от твърдо свареното яйце и магданозени листа.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар