Съставки:
* 750 г пиперки от сорта Капия (зелени или червени)
* 250 г домати
* 1 к. ч. растително масло
* 150 г сирене
* 3 скилидки чесън
* 1/4 връзка магданоз
* сол на вкус
Приготвяне:
Пиперките се изпичат, обелват се, изчистват се от семето и дръжките. Доматите се изпичат и се обелват. Почистените и нарязани пиперки, домати и чесън се смилат с миксер (или се счукват в дървено хаванче) и към получената пюреобразна маса се прибавят растителното масло и настърганото сирене. Приготвената лютеница се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар