вторник, 24 февруари 2009 г.

Палачинкова торта

Съставки:

* колбас /шунка, шпек, пушен врат, нарязани на тънко/
* кашкавал /настърган/
* сирене /натрошено, объркано с малко черен пипер/
* маслини /без костилка, нарязани на колелца/
* сметана /заквасена/

за палачинките:

* 3 яйца
* 500мл прясно мляко
* щипка сол
* 1к.л. захар
* брашно





Приготвяне:

Приготвяме палачинките и започваме да нареждаме тортата. Взимаме голямо плато и поставяме първата палачинка, намазваме я със сметана и нареждаме нарязана да тънко шунка. Слагаме следващата палачинка и пак сметана и т.н., в реда в който желаем. Накрая завършваме със сметана и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Украсяваме с маслинки или каквото ни е останало.

0 коментара:

Публикуване на коментар