Съставки:
* 300 г пиле (варено, печено или пушено)
* 2 яйца (твърдо сварени
* 2 чаени чаши доматен сок (или разредено доматено пюре)
* 3 стерилизирани краставички
* 1 лимон
* 2-3 стръка магданоз
* черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Пилето се почиства от костите, след което месото се охлажда и се нарязва на кубчета. Прибавят се краставичките и едното яйце, също нарязани на кубчета, 1/3 от магданоза, нарязан на дребно, доматеният сок, черен пипер и сол на вкус. Сместа се разбърква и се разпределя в стъклени широки чашки, предварително намазани по ръба с лимон и потопени в ситно нарязан магданоз. След това във всяка чаша се прибавят за украса по 1 кръгче от второто яйце, листа от магданоз и спирала от лимона.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар