Съставки:
* 1 Филия хляб, малко по-дебела (към 3-3,5 см)
* 1 Яйце Малко масло или олио, още по-здравословно ще е маргарин
* По желание: малко бекон, кашкавал, топено сирене, маринована чушка... Или каквото има в хладилника.
Приготвяне:
Изрязвате една дупка във филията с големина, колкото яйцето.
Слагате един тиган на котлона, който естествено е включен. Запичате, запържвате в съвсем малко мазнина филията от едната страна (ако използвате тефлонов тиган и искате да е още по-здравословно, не слагайте мазнина).
В леко позапържената филия, чуквате яйцето и го оставяте да се позапържи. Ако имате желание и продукти, може да ги сложите заедно с яйцето. Запомнете, че всичко, което ще използвате - яйце и продукти - трябва да са толкова, че да не излязат от дупката. След позапържването, следва най-рискованата процедура.
ОБРЪЩАНЕТО :) Не го правете все едно, че обръщате палачинки. Вземете шпатула и отделете филията от тигана. Лично аз обръщам не филията, ами тигана ;) Отлепената филия се вдига, а тигана се постава отгоре й. След това съвсем лесно обръщате филията и тигана заедно, без да се излее или излезе плънката.
Остава само леко да позапържите и от другата страна и сте готови.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар