вторник, 24 февруари 2009 г.

Пастет от пилешки дробчета

Съставки:

* 250 г пилешки дробчета
* 1 филийка студен бял хляб
* 50 г прясно краве масло
* 1 главичка кромид лук
* 1 кафена чашка пилешки бульон
* черен пипер
* лимонов сок и сол на вкус
* 2 червени мариновани пиперки (Капии)
* 1/5 връзка магданоз
* 1/2 лимон за украса




Приготвяне:

Пилешките дробчета се сваряват и се смилат. Маслото се разбива до пухкавост и към него се прибавят последователно при непрекъснато разбиване смлените дробчета, накиснатият в бульона и ситно натрошен хляб, дребно нарязаният кромид лук, черен пипер, лимонов сок и сол на вкус. Приготвеният пастет се оформя в плато или в индивидуални чинийки и се украсява с резенчета от лимона, парченца от пиперките и листа от магданоза.

0 коментара:

Публикуване на коментар