Съставки:
* 250 г пилешки дробчета
* 1 филийка студен бял хляб
* 50 г прясно краве масло
* 1 главичка кромид лук
* 1 кафена чашка пилешки бульон
* черен пипер
* лимонов сок и сол на вкус
* 2 червени мариновани пиперки (Капии)
* 1/5 връзка магданоз
* 1/2 лимон за украса
Приготвяне:
Пилешките дробчета се сваряват и се смилат. Маслото се разбива до пухкавост и към него се прибавят последователно при непрекъснато разбиване смлените дробчета, накиснатият в бульона и ситно натрошен хляб, дребно нарязаният кромид лук, черен пипер, лимонов сок и сол на вкус. Приготвеният пастет се оформя в плато или в индивидуални чинийки и се украсява с резенчета от лимона, парченца от пиперките и листа от магданоза.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар