Съставки:
* 250 г кренвирши
* 1 патладжан
* 125 г майонеза
* 3 скилидки чесън
* 1 кафена чашка орехови ядки
* 1/5 връзка магданоз
* сол
* киселина на вкус
Приготвяне:
Кренвиршите се обелват, нарязват се на парчета и се смилат едновременно с опечения и обелен патладжан, почистените скилидки на чесъна и ореховите ядки. Към получената пюреобразна маса се прибавя 2/3 от майонезата. Сместа се подправя на вкус със сол и киселина, разбърква се добре, оформя се в плато или в чинийки и се украсява с останалата 1/3 от майонезата и листа от магданоза.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар