вторник, 24 февруари 2009 г.

Пастет от черен дроб

Съставки:

* 200 г черен дроб (телешки, свински или птичи)
* 100 г прясно краве масло
* черен пипер
* индийско орехче
* сок от кромид лук
* сол на вкус




Приготвяне:

Дробът се почиства от ципите и кръвоносните съдове, нарязва се на филийки и се сварява в леко подсолена вода, след което се охлажда и се смила в месомелачка с дребна решетка, претрива се през цедка и се смесва с предварително разбитото до пухкавост масло. Сместа се овкусява с черен пипер, сол, сок от кромид лук и настъргано индийско орехче и се разбива, докато се получи хомогенна маса.
Приготвеният пастет се шприцова в плато, чинийки или върху хлебни филийки.

0 коментара:

Публикуване на коментар