понеделник, 23 февруари 2009 г.

Панделки

Съставки:

* 400 г брашно
* 3 яйца
* 1 кафена чашкапрясномляко
* 1/5 чаеналъжичкасол
* 1 кафеначашкапудразахар
* 150 гмазниназапържене




Приготвяне:

Яйцата, млякото и солта се разбиват добре и към тях постепенно се прибавя брашното. Полученото тесто се омесва добре и се разделя на части, всяка от които се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. От кората се изрязват ленти с дължина 10-12 см и широчина 2-3 см. В средата на всяка лента се прави разрез от 3-4 см по дължина. Единият край на лентата се прекарва през разреза, след което двата края се опъват леко. Приготвените по този начин панделки се пържат в загрятата мазнина, поръсват се с пудрата захар и се поднасят.

0 коментара:

Публикуване на коментар