Съставки:
* 3 яица [1-то е за намазване на кифлите]
* 1 ч.ч мазнинац [св.мас,мапгарин,олио]
* 1 ч.ч прясно мляко
* 1/2 кубче мая
* 1 ч.л сол
* 1 ч.л захар
* брашно, колкото поеме
* за плънката по избор - сирене, колбас, локум
Приготвяне:
Маята се расваря с захарта и солта. Млякото мазнината и яицата се разбъркват с миксер в купа. Като се раствори маята я прибавяме в купата с останалите продукти и разбъркваме за крадко. Правим си кладенче в брашното и започваме да месим. Тестото трябва да бъде меко / заделяме тестото на четири топки, оставяме го да си почине за около 15-20 минути. Вземаме 1-та топка и я расточваме с дебелина 2-3см. Режем засточената кора с нож на 4 и на всяко получено триъгълниче от щироката част се слага плънка [по желание] и се завива към върха. Така получените кифли се намазват с яице и се оставят още за 5 мин. да втасат. Пекат се на предварително загрята фурна 200 гр.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар