вторник, 24 февруари 2009 г.

Панирани яйца

Съставки:

7 яйца
1 чаена чаша галета
50 г кашкавал
150 мл растително масло
1 салата
1 връзка репички
1/5 връзка магданоз
черен пипер, сол и оцет на вкус




Приготвяне:

Във вряща вода се слагат 5 от яйцата и се варят най-малко 15 минути след завирането им. Охлаждат се, обелват се и се разрязват по дължината на половинки, за да се извади жълтъкът. Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с жълтъците от двете несварени яйца, 1/2 от дребно нарязания магданоз, 1/2 от сварените и претрити жълтъци, черен пипер и сол на вкус. С получената смес се напълват белтъците, след което се слепват по два, панират се в леко разбитите белтъци от двете несварени яйца, овалват се в галетата и се пържат до златисто оцветяване в сгорещеното растително масло. Поднасят се върху зелена салата, украсена с репички, подправена на вкус със сол, оцет и растително масло и поръсена с останалата част от настърганите жълтъци на твърдо сварените яйца.

0 коментара:

Публикуване на коментар