Съставки:
* 500 г брашно
* 1 яйце
* 20 г мая
* 1 чаена чаша прясно мляко
* 1 кафена чашка захар
* 1/2 чаена лъжичка сол
* 200 г мазнина за пържене
Приготвяне:
Маята се размива на каша с малко хладка вода, щипка захар и 2-3 супени лъжици брашно, оставя се да втаса и се прибавя заедно с яйцата, млякото, захарта и солта към останалото брашно. Омесва се тесто, от което, след като втаса, се оформят мекици. Пържат се в силно загрятата мазнина и се поднасят топли, поръсени (по желание) с пудра захар.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар