понеделник, 23 февруари 2009 г.

Пирожки с шунка

Съставки:

1 пакетче готови фини кори
250 г шунка
2 яйца
50 г сирене
1/2 ч.л. черен пипер
1 1/2 к.ч. мазнина




Приготвяне:

Корите се разтварят и се слепват по две с мазнината. Всяка двойна кора се нарязва откъм по-тясната страна на ленти, а след това напречно на 4, 6 или 8 парчета, които се поръсват с мазнина и в единия им край се поставя плънка от ситно нарязаната или смляна шунка, натрошеното сирене, яйцата (без единия жълтък) и черния пипер. Прегъват се неколкократно по диагонал и се оформят на триъгълни пирожки. Намазват се с мазнини и разбития жълтък и се пекат при умерена температура. Поднасят се топли или студени.

0 коментара:

Публикуване на коментар