Съставки:
* 1/2 кубче мая
* 1 яйце
* щипка захар
* щипка сол
* 1/2 ч.ч. хладка вода
Приготвяне:
Маята се разтваря в малко хладка вода и се поръсва с щрпка захар. Оставя се на топло (но не горещо) място да се вдигне. Когато маята се вдигне достатъчно се изсипва в 1/2 ч.ч. хладка вода. В съд изсипваме 2 ч.ч. брашно и маята. Разбърква се, добавя се 1 яице. Добавя се още брашно докато стане меко тесто. Разточва се и се реже на правоъгълници. В всяко парче поставяме бучка сирене, загъват се и се пържат до златисто в сгорещено олио.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар