Съставки:
* 700 гр. брашно
* 1 супена лъжица сол
* 1,5 чаша хладка вода
* 200 гр. сирене или извара
* олио за пържене
Приготвяне:
От брашното, солта и водата се замесва тесто. След като отлежи 20-30 минути, се разделя на 7-8 топченца, от които се разточват кори с диаметър на голяма чиния. Намазват се с мазнина -олио, масло, маргарин или мас - и се нареждат една върху друга. Всички заедно се разточват на голяма кора с дебелина около половин сантиметър. Върху половината кора се наръсва сирене или извара, покрива се с другата половина и с резец или капак от тенджера се режат правоъгълници. Пържат се в маслена баня.
Рязането наистина е по-добре да не става с нож, за да се притиснат краищата на баничките и да не излиза плънката.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар