Съставки:
* 500 г бял студен хляб
* 2 супени лъжици брашно
* 2 яйца
* 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 1 непълна чаена чаша прясно мляко
* 1/10 чаена лъжичка сол
* 125 г краве масло
* 100 г пудра захар
Приготвяне:
Хлябът се нарязва на филийки. Брашното се размива на каша с малко студено мляко. Прибавят се яйцата, солта, содата и останалото мляко на тънка струя и при непрекъснато разбиване. В получената гладка каша с гъстота на боза се топят хлебните филийки, след което се пържат от двете страни в сгорещеното масло. Изпържените филийки се поднасят топли с пудра захар Вместо да се поръсват с пудра захар, могат да се поднесат със сироп, мед, сладко или сирене, поставени в отделна чинийка.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар