Съставки:
* 500 г брашно
* 150 г сирене
* 2 яйца
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 1/5 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 1 чаена лъжичка захар
* 1 кафена чашка пудра захар
* 150 г мазнина за пържене
Приготвяне:
Сиренето се настъргва на ренде и се разбърква с яйцата. Сместа се разбива добре и към нея се прибавят останалите продукти. Получава се тесто със средна твърдост, от която се разточва кора с дебелина 0,5 см. Кората се нарязва с нож във форма на парчета, които се пържат в загрятата мазнина. Готовите пърженки се поръсват с пудрата захар (по желание) и веднага се поднасят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар