понеделник, 23 февруари 2009 г.

Пърженки

Съставки:



* 500 г брашно
* 150 г сирене
* 2 яйца
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 1/5 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 1 чаена лъжичка захар
* 1 кафена чашка пудра захар
* 150 г мазнина за пържене






Приготвяне:

Сиренето се настъргва на ренде и се разбърква с яйцата. Сместа се разбива добре и към нея се прибавят останалите продукти. Получава се тесто със средна твърдост, от която се разточва кора с дебелина 0,5 см. Кората се нарязва с нож във форма на парчета, които се пържат в загрятата мазнина. Готовите пърженки се поръсват с пудрата захар (по желание) и веднага се поднасят.

0 коментара:

Публикуване на коментар