Съставки:
За тестото:
* 3 ч.ч. брашно
* 2 с.л. олио
* 1 с.л. оцет , с която се гаси 1 ч.л. сода
* 1 ч.ч. хладка вода
* 2 сварени картофа
За плънката:
* 300 г сирене
* 2 яйца
Приготвяне:
Брашното се пресява, добавят се содата, двата обелени и намачкани сварени картофа, водата и се омесва тесто. Оставя се да почине 20 минути. Разточват се кръгли тънки кори, които се режат като торта на триъгълни парчета. В дебелата им част се слага от разбърканите яйца и натрошено сирене. Навиват се и се пържат в сгорещено олио.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар