понеделник, 23 февруари 2009 г.

Мъфини с бекон и кашкавал

Съставки:

* 1 гл. лук
* 1 ск. чесън
* 210 г брашно
* 2 ч.л. бакпулвер
* 1/2 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. сода
* щипка черен пипер
* риган
* 125 г кашкавал
* 150 г бекон /шунка/
* 1 яйце
* 50 г олио
* масло
* 250 г гъсто кисело мляко
* малко кашкавал отделно за поръсване отгоре




Приготвяне:

Яйцата + маслото + киселото мляко се смесват. Прибавят се към тях - брашното + бакпулвера + содата + нарязания на ситно лук + нарязания на парченца бекон + счукания чесън + кашкавала и подправките.
Всичко добре объркайте.
Намажете формичките за мъфини, разпределете тестото в тях и отгоре наръсете с кашкавал.
Печете при 180 градуса около 25-35 минути.
Оставете ги няколко минути след като са готови във формичките, за да не спаднат и чак тогава ги извадете.

0 коментара:

Публикуване на коментар