Съставки:
* 500 г брашно
* 250 г кисело мляко
* 2 яйца
* 100 г краве масло
* 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
* 1 чаена лъжичка сол
* 1 чаена чаша вода
* 1 чаена лъжичка захар
Приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбок съд и към тях се прибавят киселото мляко, солта, захарта, содата, водата и брашното, като разбиването продължава, докато се получи тесто, малко по-гъсто от боза.
С кафена чашка или с черпак се гребе от тестото и се изсипва на дъното назагрят (до 150° С) чугунен тиган или върху сач или електрическа плоча.
Катмите сепекатотдветестрани. Намазват се с маслото и се поставят в захлупен съд, за да останат топли, меки и поемат маслото. Поднасят се (по желание) с конфитюр, мляко, сирене и др.
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар